Månadsbrevet

Sionförsamlingen i Hörby


Sionförsamlingen i Hörby vill vara ett andligt kraftcenter för mellanskåne och en andlig oas för alla sökande.

Semestertider hej, hej!

 

”Alltså kvarstår en sabbatsvila för Guds folk. Den som går in i hans vila får vila sig från sina gärningar, liksom Gud vilade från sina. Låt oss därför sträva efter att komma in i den vilan, så att ingen kommer på fall som de och blir ett exempel på olydnad.” (Hebréerbrevet 4:9-11)

 

För många av oss stundar nu en skön semester med mycket avkoppling i familjens och goda vänners gemenskap. Kanske blir det också en och annan bok, lite extra mycket glass och förhoppningsvis en hel del sol, blandat med skurar av regn. Tänk vilken gåva det är att få kunna vara ledig och vila upp sig från sitt arbete, för att återhämta sig och ta emot ny kraft till ännu ett arbetsår.

 

Gud vilade från sitt arbete. Han skapade jorden på sex dagar och vilade på den sjunde. Tänk vilket föredöme Gud är för oss människor! Om Gud valde att vila, hur mycket mer ska då inte vi också välja att gå in i vila? En av vår tids folksjukdomar är just utmattning och utbrändhet. Vi lever våra liv som om vi hade oändligt mycket kraft i ande, själ och kropp, istället för att inse vår begränsning och vårt behov av att koppla av, koppla ner och koppla bort allt som rör sig runt omkring våra liv.

 

Guds Ord säger: ”Den som går in i hans vila...”, vilket visar för oss att vi aktivt behöver välja att vila. Vilan är inget som kommer över oss en dag och blir till en överraskning som vi inte hade väntat oss. Däremot kan utmattning komma som från ingenstans och fullständigt få oss ur balans. Men med vilan är det annorlunda. Den måste vi aktivt söka upp och överlåta oss till. Det intressanta med Gudsordet är också att det inte handlar om vilken vila som helst, utan om ”hans vila”. Vi söker alltså den vila som Gud vill ge oss, där ingen stress får plats eller kan låsa vår mage i kramp.

 

Denna vila från Gud behöver vi ”sträva efter” så att vi inte lockas in i ett liv som slutar med olydnad gentemot Gud. Det verkar vara så att när vi inte får den vila vi behöver så tenderar vi också att bli okänsliga i relation till Gud. Vi får helt enkelt svårt att lyssna till honom och börjar istället följa alla våra egna och andras ”måsten” och ”borden”. Guds vila hjälper oss att ständigt komma tillbaka till platsen där vi kan höra Herrens röst klart och tydligt, vilket kommer leda oss rätt genom livets alla med- och motgångar.

 

Jag vill avsluta med orden från Psaltaren 95:8 - ”I dag, om ni hör hans röst, förhärda inte era hjärtan.” Gud längtar efter människor som hör hans röst hela tiden och för att det ska bli möjligt, måste vi komma in i Guds vila!

 

Med önskan om en välsignad och avkopplande sommar!


David Westergård, pastor & föreståndare i Sion


Copyright @ All Rights Reserved